מתכון

בראוניז ריבת חלב וגבינה

ינואר 2020
3 דירוגים
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

בראוניז נטולי קמח יכולים להפוך לפירוריים, אבל בזכות ריבת חלב וגבינת שמנת הם שומרים על מרקם עסיסי וגם נראים משגע

תבנית ריבועית בגודל 25 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת גבינה וריבת חלב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים תערובת גבינה וריבת חלב

2

טורפים בקערה את כל החומרים לאיחוד.

3

מכינים את בלילת הבראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל ומוסיפים מלח.

4

מערבלים ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית כ- 2 דקות לקבלת בלילה בהירה ואוורירית. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים שניות אחדות לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים שקדים ואבקת קקאו ומערבלים לקבלת מרקם אחיד.

מרכיבים את הבראוניז ואופים

5

משטחים מחצית מבלילת הבראוניז בתבנית, יוצקים מעל מחצית מתערובת הגבינה ומכסים במחצית הנותרת של בלילת הבראוניז. יוצקים מעל את המחצית הנותרת של תערובת הגבינה. מערבבים בעדינות בין השכבות בעזרת מזלג ליצירת דוגמת שיש. חשוב שהמזלג ייגע בתחתית התבנית במהלך הערבוב.

6

אופים 25 דקות עד שהבאוניז מתמצקים.

7

כדי שהחיתוך של הבראוניז יהיה מדויק והן לא יתפוררו במהלכו, כדאי לצנן מעט את התבנית לאחר האפייה ולהעביר אותה למקפיא לשעה עד שהיא חצי קפואה.

8

שומרים את הבראוניז בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים.