מתכון

בריוש במילוי תפוחים עם קרמבל שקדים וסירופ דבש

בריוש פקאן עם תפוחים בדבש שמתאים לערב החג, ולשאר ימי השנה

ספטמבר 2022
בריוש במילוי תפוחים עם קרמבל שקדים וסירופ דבש של שף קונדיטור טל ממליה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף
בריוש במילוי תפוחים עם קרמבל שקדים וסירופ דבש של שף קונדיטור טל ממליה, סגנון: מרב סריג | צילום: חיים יוסף

טל: "כשחשבתי על עוגה טובה, שכולה מקדשת את החג, ישר עלתה בראשי עוגה משפחתית, שמתאימה לחלוקה, שאפשר לאכול עם הידיים, שיש בה חומר גלם עונתי – וכמובן, בצק".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבריוש פקאן

למילוי תפוחים

לקרמבל

לסירופ דבש

להרכבה

אופן ההכנה

1

מכינים את הבריוש: לשים קמח, סוכר, שמרים, ביצים וחלב בקערת מיקסר עם וו לישה במהירות בינונית 3-4 דקות, עד קבלת בצק חלק. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד הטמעה.

2

מוסיפים חמאה בהדרגה, עד קבלת בצק חלק. מוסיפים אגוזי פקאן ולשים מעט, רק עד שהם נטמעים. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

3

מכינים את המילוי: קולפים תפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

4

ממיסים חמאה וסוכר דמררה בסיר על להבה בינונית עד קבלת מסה חלקה. מוסיפים את התפוחים, מפזרים עליהם קינמון, מגבירים את הלהבה לפי הצורך ומקרמלים את התפוחים כ־5 דקות. מצננים את המסה.

5

מחלקים את הבצק התפוח לכדורים במשקל 40 גרם האחד, משטחים כל כדור בצק בעזרת מערוך, ממלאים במילוי התפוחים וסוגרים (כמו קובה). מניחים במגש ומתפיחים כשעה נוספת בטמפרטורת החדר.

6

מחממים תנור ל־170 מעלות.

7

מכינים את הקרמבל: מערבבים קלות אבקת שקדים, קמח לבן וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה קרה עד קבלת המרקם הרצוי.

8

מכינים את הסירופ: מרתיחים מים ודבש יחד בסיר קטן ומבשלים 2 דקות נוספות על להבה בינונית לקבלת סירופ. מקררים במקרר כשעה.

9

מרכיבים את העוגה: משמנים בחמאה רינג או כל תבנית שבוחרים, מצפים במעט סוכר וקינמון ומסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית. מניחים בנדיבות קרמבל על כל כדור בצק ואופים בתנור 20 דקות. משקים את העוגה בעודה חמה מהתנור בסירופ הדבש הקר.