מתכון

בריוש ממולא ריקוטה, מסקרפונה ותאנים

פברואר 2019
7 דירוגים
בריוש ממולא ריקוטה, מסקרפונה ותאנים של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי
בריוש ממולא ריקוטה, מסקרפונה ותאנים של מאיה רביבו. צילום: אבי מזרחי

המאפה המתוק מהמטבח הצרפתי בגרסה מטריפה ממולא גבינות ותאנים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבריוש

למלית ריקוטה, מסקרפונה ותאנים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בריוש:

1

מערבבים את החלב, הסוכר והביצים במיקסר בוו לישה עד קבלת תערובת אחידה.

2

מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים ולשים כמה דקות.

3

מוסיפים את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק וממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה (חשוב שהבצק לא יתחמם מעל 24־25 מעלות).

4

עוטפים בניילון (בצורה רפויה) ומתפיחים להכפלת הנפח, מוציאים את האוויר ומקררים לילה במקרר.

5

מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 40 גר' כל אחד ומשטחים מעט.

מלית:

6

מערבבים את חומרי המלית, מלבד התאנים, עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת הבריוש:

7

ממלאים כל עיגול במילוי ומניחים תאנה במרכז, סוגרים את הבצק מעל המלית ומכדררים לכדור.

8

מניחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כ-30 דקות.

9

מברישים בביצה ומפזרים סוכר גבישי מעל. אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות.