מתכון

גאלט משמשים עם גלידת גוגואים מהירה

החיבור של משמשים למנה הזו נכון בגלל שהם מעניקים לסמיפרדו טעם מרציפני שמשלים את טעם השקדים של הקרם

1,451 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2022
גאלט משמשים עם סמיפרדו גוגואים של שף שניר אנג סלע ממסעדת 
גוז' ודניאל | צילום: שני בריל
גאלט משמשים עם סמיפרדו גוגואים של שף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל | צילום: שני בריל

כשהייתי ילד חיכיתי לעונת המשמשים כדי להכין מהגוגואים משרוקיות. כשף, הבנתי שבעצם יש לי ביד אוצר קולינרי: לגוגואים יש טעם מרציפני משגע – אפשר להוסיף אותם למרציפן ביתי במקום שקדים מרים – ובניגוד לגלעינים של פירות קיץ אחרים, הגוגואים לא מכילים ציאניד. החיבור שלהם למנה הזאת הוא כל כך נכון בעיני, גם בגלל שהם מעניקים לסמיפרדו טעם מרציפני שמשלים את טעם השקדים של הקרם, וגם בגלל שזו דרך לנצל את כל חומר הגלם.

שימו לב: הגלידה זקוקה ל-8 שעות הקפאה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסמיפרדו גוגואים

לבצק

לקרם שקדים

להברשה וקישוט הגאלט

אופן ההכנה

מכינים את הסמיפרדו

1

מניחים גוגואים במרכז מגבת מטבח נקייה, מכסים בשולי המגבת ומרסקים בעזרת מערוך, עד שהם נשברים ומפיצים ריח מרציפן.

2

מעבירים את שברי הגוגואים לסיר גבוה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה. מקררים במקרר ללילה.

3

מסננים את התערובת דרך מסננת צפופה, מעבירים לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה 4־5 דקות למרקם קצפת יציבה.

4

מעבירים לכלי אטום ומקפיאים ללילה להתייצבות מלאה.

מכינים את הבצק

5

מערבלים קצרות את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה לבצק פירורי בלבד. מאחדים את הפירורים לבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר.

מכינים קרם שקדים

6

מערבלים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת שקדים וביצה ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים קמח ומערבלים כמה שניות להטמעתו. מעבירים את הקרם לכלי אטום ומצננים.

מכינים את הגאלט

7

מחממים תנור ל־160 מעלות.

8

מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ־28 ס"מ. מורחים במרכז העיגול את קרם השקדים ומסדרים עליו חצאי משמשים עם החתך כלפי מעלה. מקפלים את שולי הבצק מעל המשמשים מבלי לכסות אותם לגמרי.

9

מברישים את הגאלט בשמנת מתוקה, מפזרים סוכר ומחזירים למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה.

10

אופים כחצי שעה להזהבה ומצננים. פורסים ומגישים עם הסמיפרדו בצד.