מתכון

גספצ'ו תירס

יוני 2020
גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
גספצ'ו תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כל מי שנהנה ללגום בקיץ גספצ’ו קר כארוחה קלילה ימצא כאן תחליף בועט וכיפי

המרק הזה מהיר ופשוט מאוד להכנה. הטעמים שלו מורכבים ורעננים במיוחד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

"מגלחים" את קלחי התירס בעזרת סכין חדה. מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים גרעיני תירס ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים חלב שקדים, תימין, מלח ופלפל, יוצקים 1/2 ליטר מים רותחים לסיר, מערבבים. מבשלים 10 דקות על אש בינונית.

2

מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרק חלק וקטיפתי. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים חמים. מצננים ויוצקים לקעריות קטנות. מקשטים בסרט מקליפת ליים, צ’ילי, כוסברה, פרוסת במיה וזילוף שמן זית.