מתכון

גראטן שורשים בקרם קשיו ולימון כבוש

ינואר 2021
גראטן שורשים בקרם קשיו ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
גראטן שורשים בקרם קשיו ולימון כבוש של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

אם בחורף הירוקים הם המלכים של מעלה, השורשים שולטים בכל מה שקורה מתחת לפני האדמה

מי שקצת משקיע בחיפוש, יכול למצוא עכשיו שפע של שורשים בכל הצבעים ולהפגיש את כולם במנה רכה מבפנים וחרוכה מבחוץ, בעלת טעמים עמוקים ואגוזיים, שמתרעננים עם קרם לימון כבוש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם קשיו-לימון כבוש

לגראטן

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תחתית ודפנות תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.

מכינים את קרם הקשיו-לימון

2

מסננים את הקשיו, שמים עם יתר מרכיבי הקרם במעבד מזון וטוחנים למרקם חלק ושמנתי. אם הקרם סמיך מדי מוסיפים מעט מים.

מכינים את הגראטן

3

מסדרים בתבנית שכבות של שורשים פרוסים ושכבות של קרם לסירוגין. מסיימים בשכבה של קרם.

4

מכניסים לתנור ואופים כ־50 דקות, עד ששולי הגראטן נחרכים מעט וסכין הננעצת במרכזו חודרת בקלות – זהו הסימן לכך שכל השורשים התרככו.