מתכון

דג אפוי בזעתר, במיה, עגבניות ושומר

מנה קלה להכנה בטכניקה פשוטה: צולים את הדג והירקות בנוזלים מלאי טעם כשהם עטופים בנייר

19,062 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
דג אפוי בזעתר, במיה, עגבניות ושומר של גל בן־משה | צילום: אנטולי מיכאלו, כלים: סטודיו עדי ניסני
דג אפוי בזעתר, במיה, עגבניות ושומר של גל בן־משה | צילום: אנטולי מיכאלו, כלים: סטודיו עדי ניסני

האיטום החלקי בנייר מבטיח שהדג והירקות יספגו את טעמי הרוטב ושהבשר שלהם יהיה עדין, רך ועסיסי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה במחבת רחבה מעל להבה בינונית, מוסיפים שומר ומטגנים כ 15- דקות עד שהשומר מתרכך. מוסיפים מיץ תפוזים, 1/2 מכמות היין וערק ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים, מדי פעם מערבבים. מתבלים במלח ומצננים.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. פורשים נייר אפייה על תבנית רחבה ומניחים במרכז הנייר פילה דג. מפזרים מעל ולצדי הדג עגבניות קלופות, במיות וענפי זעתר. יוצקים כף שמן זית ואת יתר היין הלבן. סוגרים את הנייר מעל הדג ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 15 דקות, עד שבשר הדג מלבין כולו.