מתכון

דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי

אפריל 2019
2 דירוגים
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
דג ים ופסטה פיצ׳י במרק חורשט סבזי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מנה שמחברת בין כמה סגנונות: את החורשט סבזי הפכתי למרק שבו מתבשלים הדגים, והוא מוגש עם פסטה פיצ'י בשרנית

את המתכון הקלאסי לתבשיל חורשט סבזי למדתי מסיגל, אשתו הפרסייה של שף חיים כהן, שעמו עבדתי במסעדת יפו תל אביב. אהבתי מאוד את הרעננות של המתכון – שפע ירוקים מעניקים למנה המון טעם וריח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק חורשט סבזי

לבצק פסטה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק ביד עד לקבלת בצק אחיד וקשה. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף ללילה.

מכינים מרק חורשט סבזי

2

מחממים שמן זית בסיר רחב ומתחילים לטגן את הירקות והעשבים על אש בינונית לפי הסדר: מטגנים שומר כ־7 דקות, מוסיפים עגבניות ומטגנים כ־3 דקות עד שהן מתפרקות, מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים כמה שניות, מוסיפים תרד ועשבי תיבול ומטגנים עוד 5־6 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו. מקטינים את האש ומטגנים עוד כ־10 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים יין לבן, מרתיחים, מקטינים את האש שוב לבינונית ומבשלים כ־5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים מים, מיץ לימון ולימון פרסי, מרתיחים, מקטינים את האש שוב לבינונית, מכסים חלקית ומבשלים כ־40 דקות עד לקבלת מרק ירוק ואחיד. מתקנים תיבול.

3

מרדדים את בצק הפסטה במערוך למלבן בעובי של כ־2 ס"מ. חותכים את הבצק בעזרת פלטה או שפכטל לרצועות דקות (כמו ספגטי אבל עבות ובשרניות יותר).

4

מגלגלים את הרצועות בידיים מהמרכז החוצה עד שהן מתארכות מעט. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח כ־3 דקות ומסננים.

5

מוסיפים לסיר המרק את נתחי הדגים ומבשלים 6־10 דקות עד שבשרם מלבין.

6

מוסיפים לסיר את הפסטה ומתקנים תיבול עם מיץ לימון, שמן זית ומלח.