מתכון

דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי

1 דירוגים
דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי. צילום: דניאל לילה
דפי אורז ממולאים בסלט עוף תאילנדי. צילום: דניאל לילה

עלי האורז השקופים הם תפאורה נפלאה לסלט הפריך והטעים, שאפשר להגיש גם בקערה, כמובן

עלי האורז השקופים הם תפאורה נפלאה לסלט הפריך והטעים, שאפשר להגיש גם בקערה, כמובן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים ווק או מחבת עם 3 כפות שמן, ומקפיצים את קוביות העוף דקה-שתיים, רק עד שהן משנות את צבען ללבן.

2

חותכים את הירקות לז'וליאנים (רצועות דקות כגפרורים), ומערבבים בקערה עם חתיכות העוף והפטרוזיליה.

מכינים את הרוטב:

3

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה תואם, יוצקים לסלט, מערבבים ומניחים לרבע שעה.

ממלאים ומגישים:

4

משרים את דפי האורז במים פושרים כ-2 דקות, או עד שהם מתרככים.

5

ממלאים כל דף בכף מן הסלט (משתמשים בכף מחוררת, על מנת לסנן את הנוזלים, ואותם שומרים להגשה). יוצרים חבילה או מגלגלים כמו בלינצ'ס.

6

מניחים את הבלילה או הגלילה במרכז הצלחת, ויוצקים עליה כף רוטב (ששמרנו מהסלט). מגישים מייד.

גיוון: את עלי הפטרוזיליה אפשר להחליף גם בעלי כוסברה.