מתכון

כרוב בציר קפה ותבלינים

מנה מיוחדת ומדויקת שהכי מתאימה לחורף כשהכרוב בשיאו

3,080 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
כרוב בציר קפה ותבלינים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב בציר קפה ותבלינים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו

הכנתי את המנה הזאת בפעם הראשונה למשימת הקפה ב"מאסטר שף", והיא קיבלה המון תגובות נלהבות. מאז יצא לי להכין אותה עוד כמה פעמים, ואני מופתעת בכל פעם מחדש עד כמה כל טעמיה פשוטים ועובדים יחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרוב בציר קפה ותבלינים

למרינדת קפה שחור

ללאבנה חמה

לקייל

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים כרוב בציר קפה ותבלינים

1

מביאים לרתיחה בסיר את כל המרכיבים, למעט הכרוב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לטעם מתקתק וקצת חריף. מוסיפים את הכרוב וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ־10 דקות נוספות, עד שהוא מתרכך.

2

מסננים את הציר לקערה ושומרים בצד. מצננים את הכרוב לטמפרטורת החדר.

3

מחממים תנור ל־200 מעלות (חום עליון תחתון) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים מרינדת קפה שחור

4

מערבבים בקערית קטנה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

5

מניחים את הכרוב בתבנית, מברישים כל "סטייק" בנדיבות במרינדה (גם בין העלים) וצולים כרבע שעה להזהבה יפה.

מכינים לאבנה חמה

6

מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים כ־5 דקות על להבה בינונית לסף רתיחה.

מכינים את הקייל

7

מחממים שמן בסיר קטן ומטגנים עלי קייל כמה שניות, עד שהם מחליפים את צבעם והופכים לפריכים. ממליחים ומניחים בצד בצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את הרוטב

8

מבשלים 2 מצקות (250 מ"ל) מציר הקפה עם שמנת מתוקה ושאלוט על להבה נמוכה כ־20 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.

מרכיבים את המנה

9

מניחים בצלחת הגשה את הלאבנה החמה. מניחים מעל את הכרוב הצלוי והקייל, מזלפים את הרוטב ומגישים מיד.