מתכון

כרוב צלוי בגחלים

מטפונה היא טכניקת בישול מהמטבח הערבי, שבמהלכה צולים מאכלים בגחלים מתחת לאדמה

כרוב צלוי של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
כרוב צלוי של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים כרובים 25 דקות לריכוך.

2

פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה. מניחים את הכרובים על נייר האפייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ועוטפים הרמטית.

3

חופרים בור באדמה, ממלאים אותו בגחלים חמות, מניחים את הכרובים ועורמים מעליהם עוד גחלים חמות (חשוב שתהיה כמות גדולה של גחלים כדי שיישארו חמות למשך זמן ארוך). צולים את הכרובים כשעה וחצי לריכוך מלא.