מתכון

לזניה כרוב ובשר

יוני 2020
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

לזניה נטולת גלוטן מעלי כרוב בטעמים ערביים: צנוברים, בהרט, רכז רימונים - כל מה שכולנו אוהבים

בוקר אחד קמתי עם חשק גדול להכין כרוב ממולא, אבל למי יש כוח לגלגל עלה עלה. במקום זה התייחסתי לעלי הכרוב כאל עלי פסטה. המנה הזאת נשמעת חורפית אבל לא אכפת לי לפעמים להקדים קצת את החורף. תכינו אותה כשמגיעים אורחים וכולם יעופו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים כרוב בשלמותו בשפע מים כ-40 דקות לריכוך.

מכינים מילוי

2

מטגנים את הבצל הלבן בשמן זית במחבת רחבה מעל להבה בינונית כ-7-5 דקות עד להזהבה מדי פעם מערבבים. מוסיפים בשר ומטגנים 10 דקות נוספות, מערבבים תוך שמפוררים את הבשר עם כף עץ. מתבלים בבהרט ומלח, מערבבים ומוסיפים תוך כדי ערבוב דובדבנים מיובשים וצנוברים. מטגנים כחצי דקה ומוסיפים רכז רימונים. מערבבים ומסירים מהאש.

מרכיבים את הלזניה ואופים

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים את עלי הכרוב בעדינות ומקפידים להשאיר אותם שלמים. משמנים תבנית גדולה חסינת חום בשמן זית ומרפדים את התחתית בעלי כרוב. מפזרים מעל העלים 1/3 מכמות הבשר ומזלפים מעט רכז רימונים מעל. מכסים את הבשר בשכבה נוספת של עלי כרוב, מניחים עליה שכבה נוספת של בשר ושוב שכבת עלי כרוב, שכבת בשר ושכבה אחרונה של עלי כרוב לכיסוי (סה"כ 4 שכבות כרוב ו־ 3 שכבות בשר) מזלפים מעט רכז רימונים, מכסים את התבנית בנייר כסף, מעבירים לתנור ואופים 45 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות עד שפני הלזניה מזהיבים ומעט משחימים (משהו על הגבול בין הזהבה עמוקה לחריכה עדינה). מגישים חם.