מתכון

לחם שום מהיר

גרסת לחם שום ביתית וזריזה, ומעבר ללחם שום נפלא - תישאר לכם אקסטרה חמאת שום לשימושים אחרים

אוקטובר 2021
לחם שום מהיר של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
לחם שום מהיר של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

כילד שגדל בארצות הברית, התרגשתי מאוד מביקורים במסעדות איטלקיות. לא אשכח את הטעם של לחם שום רותח ומתפצח כשבצעתי אותו בפעם הראשונה. הגרסה הזאת ביתית וזריזה, ומעבר ללחם שום נפלא – תישאר לכם אקסטרה חמאת שום לשימושים אחרים. מומלץ להגיש את הלחם עם רוטב אדום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת שום

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את חמאת השום

1

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לחמאה ירקרקה במרקם אחיד וחלק (אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד שלושה חודשים).

2

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים לחם שום

3

יוצרים חתכים עמוקים בעזרת סכין משוננת לאורך שתי כיכרות צ'באטה. מכניסים לכל חתך כף גדושה של חמאת שום, מסדרים את הלחמים בתבנית ואופים במרכז התנור כ־5 דקות עד השחמה יפה.

4

מגישים את לחם השום עם רוטב אדום.