כילד שגדל בארצות הברית, התרגשתי מאוד מביקורים במסעדות איטלקיות. לא אשכח את הטעם של לחם שום רותח ומתפצח כשבצעתי אותו בפעם הראשונה. הגרסה הזאת ביתית וזריזה, ומעבר ללחם שום נפלא – תישאר לכם אקסטרה חמאת שום לשימושים אחרים. מומלץ להגיש את הלחם עם רוטב אדום.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחמאת שום
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את חמאת השום
1
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לחמאה ירקרקה במרקם אחיד וחלק (אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד שלושה חודשים).
2
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים לחם שום
3
יוצרים חתכים עמוקים בעזרת סכין משוננת לאורך שתי כיכרות צ'באטה. מכניסים לכל חתך כף גדושה של חמאת שום, מסדרים את הלחמים בתבנית ואופים במרכז התנור כ־5 דקות עד השחמה יפה.
4
מגישים את לחם השום עם רוטב אדום.