מתכון

לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים

יוני 2019
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

צ'אטני תפוחים ועוף הוא שילוב מושלם. אתם מוזמנים להכפיל ולשלש את כמויות הצ׳אטני ולהגיש עם כל מיני מאכלי עוף

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לטופינג

לצ'אטני

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה את חומרי הבצק במשך כ-8 דקות עד שהוא רך וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה בטמפ' החדר. מפילים את הבצק כל חצי שעה במהלך ההתפחה להוצאת אוויר. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים מעט גדולים יותר מכדורי פינג פונג. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ומתפיחים כחצי שעה.

מכינים את המלית

2

מערבבים בקערה את החומרים ומניחים במקרר.

מכינים את הצ'אטני

3

מניחים את החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים אך נותרים במרקם אל דנטה.

מרכיבים ואופים

4

מחממים תנור ל-250 מעלות (אם יש לכם אבן שמוט, זה הזמן להשתמש בה) או מדליקים טאבון. פותחים כל כדור בצק על נייר אפייה לסירה בעובי 1/2 ס"מ ובאורך 25-20 ס"מ.

5

מניחים את תערובת העוף על הבצק ואופים במשך 12-10 דקות בתנור או 4-3 דקות בטאבון.

6

מניחים תלוליות מהצ'אטני על המלית, מפזרים כוסברה ומגישים מיד.