מתכון

לחמעג'ון שווארמה דג וירקות חרוכים

יולי 2020
לחמעג’ון שווארמה דג, ירקות חרוכים ועמבה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
לחמעג’ון שווארמה דג, ירקות חרוכים ועמבה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

זו אומנם מנה שמכילה הרבה מרכיבים (וכל אחד מהם מדהים בפני עצמו), אך היא אינה דורשת מאמץ או זמן מטבח רב (למעט ההתפחה)

במקום הוורסיה הבשרית הכבדה של הלחמעג׳ון הקלאסי, הכנתי גרסה קיצית קלילה עם סלט ירקות חרוכים ועמבה ושווארמת דג (טבעונים יכולים לוותר על הדג) – שכל אחד מהם הוא מנה נפלאה בפני עצמו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לסלט חרוכים

לשווארמה דג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

שמים קמח, שמן ושמרים בקערת המיקסר ומערבבים 1/2 דקה בעזרת וו גיטרה. מוסיפים מים בהדרגה ותוך עיבוד ועוצרים כשנוצר בצק אחיד (לא בהכרח תצטרכו את כל כמות המים, ייתכן שכוס אחת תספיק). אחרי שנוצר בצק ממשיכים ללוש כ־ 5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים ללוש עוד כ־ 5 דקות ליצירת בצק מבריק וגמיש (סך הכל 10 דקות לישה). מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים את הקערה ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2

בתום התפיחה לשים את הבצק כדקה וחותכים אותו ל־10 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור, מניחים את הכדורים על משטח עבודה מקומח, מכסים במגבת ומתפיחים 1/2 שעה אך לא יותר - אחרת הבצק עשוי להתייבש.

3

מרדדים כל כדור בצק ליריעה אובלית בעובי 1/2 ס"מ ויוצרים מכל יריעה צורת סירה (צורת הלחמעג’ון הקלאסית) על ידי צביטת חלקה התחתון וחלקה העליון של יריעת הבצק. מגביהים מעט את דופנות הסירות על ידי גלגול שולי הבצק פנימה.

לחמעג’ון שווארמה דג, ירקות חרוכים ועמבה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

בזמן שהבצק תופח מכינים סלט חרוכים

4

מחממים תנור לחום מרבי במצב גריל. מניחים ירקות בתבנית וצולים 20 דקות עד שקליפת הירקות מעט חרוכה והירקות רכים. חותכים גס את העגבניות, הבצל והצ'ילי ומעבירים לקערה. חוצים את החציל, מחלצים את הבשר, קוצצים ומעבירים לקערה עם יתר הירקות. מערבבים לסלט אחיד. מוסיפים עמבה, מערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים שווארמה דג

5

מטגנים בצל בשמן זית מעל ללהבה נמוכה כ־15 דקות להשחמה עדינה, מערבבים פעם או פעמיים במהלך הטיגון. מגביהים להבה, מוסיפים רצועות דג ותבלינים וצולים כ־ 3 דקות, או עד שהדג נאטם. מקפיצים מדי פעם את הדג במחבת כדי שייצלה מכל הצדדים.

שווארמה דג של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

ממלאים ואופים

6

מחממים תנור לחום מרבי במצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בכל סירת בצק כף גדושה או שתיים של סלט, כך שירפד את כל תחתית הסירה. מניחים מעל הסלט 2 כפות שווארמת דג ומעבירים לתבנית. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 7־ 8 דקות או עד שהבצק שחום ואפוי היטב. מגישים חם, אפשר להזליף עוד עמבה מעל.

לחמעג’ון שווארמה דג, ירקות חרוכים ועמבה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם