מתכון

מאפה בצק עלים עם מסגרת פחזניות וקרם לוז-תפוז

הפטנט הזה הומצא על ידי הצרפתים בעוגה הקלאסית “סנט אונורה” וקיבל כאן טוויסט תפוזי

אוגוסט 2021
מאפה עלים עם מסגרת פחזניות וקרם לוז-תפוז של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)
מאפה עלים עם מסגרת פחזניות וקרם לוז-תפוז של מאפיית “מרגוזה” (צילום: דניה ויינר)

מה עושים כשרוצים להכין מאפה עלים ממולא בקרם? פשוט מאוד: מזלפים “קירות תומכים” מבצק פחזניות, שימנעו מהקרם לזלוג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להכנת קרם לוז - תפוז (במתכון זה משתמשים ב-2/3 מכמות הקרם שתתקבל)

לבצק הפחזניות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2

מניחים את ריבועי בצק העלים בתבניות. מחוררים במזלג ומשאירים מסגרת של 2 ס”מ לא מחוררת.

מכינים בצק פחזניות

3

מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח. מנמיכים להבה, מוסיפים קמח ומערבבים לבצק אחיד ללא גושים.

4

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומצננים דקתיים. מערבלים את הבצק במהירות בינונית עד שהוא מתקרר מעט ומוסיפים ביצים בהדרגה לתערובת אחידה.

מכינים קרם לוז-תפוז

5

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת תפוחה ואוורירית (כ-4 דקות). מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהן נטמעות. מוסיפים אבקת שקדים, אבקת לוז וקורנפלור ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים רום וקליפת תפוז ומערבלים.

מרכיבים, אופים ומגישים

6

מעבירים את בצק הפחזניות לשקית זילוף ומזלפים מסגרת על בצק העלים.

7

מזלפים קרם לוז בתוך המסגרת.

8

אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

9

מצננים, יוצקים מעט מרמלדת תפוז ומסדרים מעל פילטים של תפוז. אם רוצים, מקשטים בכדורוני שוקולד.