מתכון

מאפה פולנטה עם גבינות וירקות

1 דירוגים
מאפה פולנטה עם גבינות וירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה פולנטה עם גבינות וירקות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

האמת? גם מי שאינו רגיש לגלוטן יחגוג על המאפה הטעים הזה

הרגישים לגלוטן נאלצים לוותר על רוב הפינוקים של שולחן השבועות – הבורקס, הפשטידות ואפילו הפסטות הן מחוץ לתחום. המאפה הזה, המבוסס על פולנטה (קמח תירס), יעלה חיוך רחב על פניהם אבל גם על כל השאר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת הגבינות

להקפצה

לירקות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מביאים חלב לרתיחה בסיר רחב. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים קמח תירס ומערבבים 3-2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים עוד דקה להטמעה.

3

מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת, משטחים ומעצבים בעזרת כף יד, כך שתיווצר שכבה אחידה ויפה בתחתית ובשוליים.

4

אופים כ-15 דקות עד שהפולנטה מתייצבת ומשחימה בקצוות. עד שלב זה אפשר להכין מראש, לעטוף ולשמור במקרר.

מכינים את תערובת הגבינות:

5

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את הירקות:

6

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ותימין ומקפיצים ברוקולי ובצל עם מלח ופלפל 3 דקות לריכוך.

בסמוך להגשה מרכיבים ואופים:

7

מחממים תנור ל-220 מעלות.

8

מורחים את תערובת הגבינות על שכבת הפולנטה ומסדרים עליה את הירקות המוקפצים. מוסיפים עגבניות שרי וזיתים. מגלפים שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומפזרים על הירקות.

9

אופים 15-12 דקות עד להזהבה. ממתינים כ-10 דקות ופורסים למנות. המאפה מתפרק מעט בעת הפריסה.