מתכון

מאפה תירס עם במיה וגבינות

3 דירוגים
מאפה תירס עם במיה וגבינות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מאפה תירס עם במיה וגבינות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החלק התחתון של הבמיה נטוע בקרמיות של הפולנטה ואילו החלק העליון נעשה שחום ופריך

אפשר להוסיף עוד ירקות לפי העונה והחשק.

תבנית פיירקס ריבועית בגודל 20 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לדייסת תירס (פולנטה)

לתבשיל במיה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות ומשמנים את התבנית.

מכינים פולנטה

2

מביאים חלב או מים לרתיחה בסיר רחב. מתבלים בשום, מלח ופלפל, מוסיפים קמח תירס ומערבבים 3-2 דקות על להבה בינונית. מוסיפים גבינה ובצל ירוק ומערבבים עוד דקה להטמעה.

3

מעבירים את הפולנטה לתבנית משומנת, משטחים ומעצבים בעזרת כף, כך שתיווצר שכבה אחידה ויפה בתחתית ובשוליים.

מכינים את הבמיה

4

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ואורגנו ומקפיצים במיה, בצל ופלפל חריף עם מלח ופלפל 5 דקות לריכוך והזהבה קלה.

5

מפזרים את הירקות על הפולנטה ומטביעים אותם מעט בעומק הפולנטה. מפזרים עגבניות ושבבי פרמזן.

6

אופים 25-20 דקות עד להזהבה. ממתינים כ- 10 דקות ופורסים למנות.