מתכון

מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר

קינוח לסיום הארוחה או מאפה עם ניחוחות חג שיילך עם הקפה של הבוקר

ספטמבר 2019
מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מאפינס דבש, תפוחים ולבנדר של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

המאפינס הללו נהדרים בפני עצמם, אבל מומלץ להגיש לצד קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחים

למאפינס

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים

1

שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים מעט. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המאפינס

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

3

יוצקים מחצית מכמות המים לסיר קטן, מוסיפים תיונים ולבנדר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מסננים ומוסיפים את יתרת המים. מצננים לטמפ' החדר.

4

מקציפים ביצים עם סוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת התה, שמן ודבש ומערבלים לתערובת אחידה.

5

מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לתערובת הביצים ומקפלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שהם נטמעים.

6

יוצקים לתבניות מאפינס עד 2/3 גובה עטרות הנייר ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.

7

אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים עד 3 ימים בכלי אטום.