המאפינס הללו נהדרים בפני עצמם, אבל מומלץ להגיש לצד קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתפוחים
למאפינס
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את התפוחים
1
שמים בסיר את כל החומרים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים מעט. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.
מכינים את המאפינס
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
3
יוצקים מחצית מכמות המים לסיר קטן, מוסיפים תיונים ולבנדר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מסננים ומוסיפים את יתרת המים. מצננים לטמפ' החדר.
4
מקציפים ביצים עם סוכר כ-5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת התה, שמן ודבש ומערבלים לתערובת אחידה.
5
מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים לתערובת הביצים ומקפלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שהם נטמעים.
6
יוצקים לתבניות מאפינס עד 2/3 גובה עטרות הנייר ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.
7
אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ושומרים עד 3 ימים בכלי אטום.