לסיפורים נבחרים מספרה החדש של עדי שילון
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם
לבצק
אופן ההכנה
מכינים את הקרם
1
בקערה טורפים יחד את כל הרכיבים לקבלת קרם חלק. מעבירים למקרר.
מכינים את הבצק
2
מביאים לרתיחה סיר בינוני עם חצי גובה מים. בקערת נירוסטה או זכוכית בקוטר קצת מעל קוטר הסיר, טורפים היטב את הביצים, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה והדבש ומניחים את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים. המים צריכים לבעבע בעדינות. טורפים היטב כ־5 דקות עד שהחמאה נמסה והתערובת הופכת אחידה, מעט אוורירית וחמימה.
3
בכוס נפרדת מערבבים יחד את הסודה לשתייה והחומץ. מוסיפים את התערובת לקערה וטורפים היטב. ממשיכים לבשל תוך כדי טריפה כחצי דקה. התערובת מבהירה, טופחת מעט והופכת לקטיפתית. מסירים את הקערה מהסיר. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומקפלים. הבצק מתקבל רך ודביק. מחלקים ל־7־8 כדורים, מכסים בניילון נצמד ומצננים כ־20 דקות.
4
מחממים תנור ל־170 מעלות.
5
מקמחים בנדיבות נייר אפייה ומרדדים את כדור הבצק לעלה דקיק בקוטר של מעט יותר מ־20 ס"מ. מקמחים לפי הצורך. מוודאים בעזרת תחתית של תבנית או צלחת בקוטר 20 ס"מ שעלה הבצק גדול מספיק ויש מעט שוליים. אופים כ־7 דקות עד הזהבה. בזמן שהבצק בתנור, מרדדים את הכדור הבא. מצננים את כל עיגולי הבצק לטמפרטורת החדר.
6
קורצים מכל שכבת בצק עיגול בקוטר 20 ס"מ בעזרת תבנית או צלחת. את שאריות שומרים.
7
טוחנים את שאריות הבצק עם הפקאן לפירורים.
מרכיבים את העוגה
8
מורחים מעט קרם על גבי צלחת הגשה ומניחים את עיגול הבצק הראשון. מורחים על הבצק שביעית מכמות הקרם. מניחים בעדינות עיגול בצק נוסף. הקרם עלול להיראות מעט נוזלי מדי ולא יציב, זה בסדר. שכבות הבצק סופגות את הרטיבות והעוגה הופכת יציבה. ממשיכים עם כל השכבות. מצפים את דופן העוגה בקרם ואז בפירורי העוגה שנשמרו.
9
מעבירים את העוגה למקרר למספר שעות ומגישים. העוגה במיטבה יום־יומיים אחרי.
המתכון מתוך הספר "על החיים ועל האוכל", עדי שילון, הוצאת כנרת זמורה דביר, 189 עמ', 138 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.