מתכון

מוס שוקולד בלונדי עם גנאש שוקולד מריר, קפה והל מעושן

הטוויסט של הקינוח השוקולדי הזה הוא שמנת מתוקה מעושנת עם טעם עדין של מדורה

אפריל 2022
הקבינה. מוס בלונדי עם גנאש שוקולד מריר, קפה והל מעושן של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
הקבינה. מוס בלונדי עם גנאש שוקולד מריר, קפה והל מעושן של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

"תתפלאו, אפשר לקחת מוס שוקולד ולאכול אותו בשטח; צריך רק לשמור אותו היטב בצידנית עם קרח עד ההגשה. הטוויסט של הקינוח הזה הוא שמנת מתוקה מעושנת – זורקים גחל מעשן לתוך הקלחת עם השמנת שעל המדורה, ומאפשרים לה לקבל את טעמי העישון במשך כמה דקות. לאחר מכן ממשיכים את התהליך עד הפיכתה לגנאש קפה מריר וממכר".

הכנות מקדימות בבית: מכינים את המוס ושומרים במקרר עד שיוצאים לשטח.

אם מכינים את הקינוח בבית: מוותרים על עישון השמנת המתוקה או מבעירים גחל על הגז בעזרת מלקחיים ומוסיפים לשמנת.

איזה ציוד אורזים לשטח? איך מדליקים מדורה? ומה הטיפים של השפים לבישול שטח של מקצוענים? כל מה שחשוב לדעת – כאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס

לגאנש

אופן ההכנה

מכינים מראש את המוס

1

מביאים לסף רתיחה בסיר 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה.

2

מקציפים חלמונים בקערה בעזרת מטרפה.

3

יוצקים את השמנת החמה תוך כדי טריפה לקערה, מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד, 2־3 דקות להסמכה קלה (השמנת אמורה לכסות את גב הכף ולא לנזול ממנה מיד).

4

ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל.

5

יוצקים את השמנת על השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מצננים מחוץ למקרר כ־10 דקות.

6

מקציפים את יתר השמנת המתוקה לקצפת רכה אך יציבה.

7

מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד בעזרת מרית לקבלת תערובת אחידה ואוורירית, מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר. לוקחים לשטח בתוך צידנית עם קרח.

מכינים את הגנאש

8

מביאים לסף רתיחה שמנת בסיר או מחבת על מדורה או גריל. מסירים מהאש, לוקחים מהמדורה גחל חם בגודל כ־5 ס"מ, מכניסים היישר לשמנת החמה, מערבבים ומשהים ל־5 דקות. מוציאים את הגחל ומביאים את השמנת שוב לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד, קפה והל ומערבבים היטב לגנאש חלק.

9

מניחים בצלחת הגשה כף נדיבה מהמוס, יוצקים מסביב שתי כפות מהגנאש ומגישים מיד.