מתכון

מוקפץ בסיסי שילדים אוהבים

מתכון בסיסי למוקפץ עוף שאפשר לשחק עם הרכיבים שלו בהתאם למה שאוהבים. והכי חשוב - ללא רטבים תעשיתיים ועתירי סוכר

אוקטובר 2021
מוקפץ של סל סורסקי. צילום: טל סורסקי
מוקפץ של סל סורסקי. צילום: טל סורסקי

לכל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לירקות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים חזה עוף עם שום, ג'ינג'ר וסויה ומניחים מחוץ למקרר כחצי שעה לפני הטיגון; חשוב שהעוף לא יהיה קר מידי בזמן הטיגון.

2

מלהיטים ווק וכשהו חם מאוד, מוסיפים שכבה דקה של שמן ומטגנים את העוף ב-3 מחזורים: מטגנים כל מחזור 4-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מוכן (תלוי בעובי העוף). מוציאים לקערה, מכסים בצלחת ומטגנים באותה צורה את שאר העוף.

3

מוסיפים לווק שמן שומשום ומוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וגזר. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתחיל להתרכך מעט, אך עדין נשאר פריך. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים להקפיץ עוד כ-5 דקות או עד שהירקות מתרככים מעט, אך נשארים פריכים.

4

מוסיפים אטריות לנודלס (אם רוצים), את העוף ביחד עם הנוזלים שהוא הגיר, ורוטב סויה. מערבבים, טועמים וממליחים לפי הצורך ומגישים מיד.