מתכון

מיני פרעצל פרג ומלח גס

פברואר 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה
צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה

ביסים מלוחים שמתפצחים בפה - נשנוש ממכר ליד אלכוהול

ביסים מלוחים שמתפצחים בפה – נשנוש ממכר ליד אלכוהול

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות

2

פורשים את הבצק על משטח עבודה. מברישים בחמאה מומסת וחותכים למקלונים דקים (בעובי 1/2 ס"מ).

3

מפתלים כל מקל לבורג. אוחזים כל בורג בשני הקצוות ומותחים מעט, כדי להאריכו. מפתלים לצורת פרעצל ומהדקים היטב את הקצוות.

4

מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, ומפרזים מלח גס וגרגרי פרג שלמים לקישוט.

5

אופים כ- 15 דקות עד להזהבה.

גיוונים:

  • מחליפים את הפרג בזרעי קימל שלמים, זרעי אניס או קצח.

 

לפי אותה שיטה מכינים:

  • פרעצל זעתר: מחליפים את החמאה המומסת בשמן זית. מחליפים את הפרג בזעתר. מברישים את החטיפים בשמן זית בצאתם מהתנור.
  • פרעצל שוקולד: מורחים את הבצק בממרח שוקולד במקום בחמאה. מעצבים לצורת פרצעל. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים סוכר (רגיל או גבישי) מלמעלה ואופים באותו אופן.