מתכון

מקלות בייגלה משובצים בתאנים

השידוך בין התאנים של הרי ירושלים למאפה האייקוני של העיר הוא פשוט מופלא

18,414 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
מקלות בייגלה משובצים בתאנים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
מקלות בייגלה משובצים בתאנים של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

"תאנים מתקשרות אצלי לירושלים, לעץ שצמח בגינה של ההורים שלי, לטיולים בהרי ירושלים ולשווקים של העיר העתיקה. לכן מתבקש כל כך לשלב אותן בבייגלה ירושלמי, והשידוך הזה הוא פשוט מופלא".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית ולציפוי

אופן ההכנה

1

מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות, עד שנוצר בצק חלק ורך. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים לילה במקרר.

2

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מגלגלים כדור בצק לרצועה באורך כ־20 ס"מ. יוצרים ברצועה חריץ לכל אורכה ומניחים בתוכו שלושה־ארבעה רבעי תאנים (או שמיניות). סוגרים את הבצק מעל התאנים, מכסים במגבת ומניחים בצד. ממשיכים כך עם יתר הבצק והתאנים.

3

מערבבים בתבנית גדולה שומשום, מלח ועלי זעתר.

4

מגלגלים את הרצועה הראשונה בתערובת השומשום ומאריכים אותה תוך כדי לאורך כ־30 ס"מ. ממשיכים כך עם יתר הרצועות.

5

חורצים בעזרת סכין חדה ארבעה־חמישה חריצים קטנים לאורך כל בייגלה ומשבצים בתוכם עוד רבעי תאנים (או שמיניות). לא סוגרים את הבצק מעל רבעי התאנים - הן צריכות לבצבץ החוצה.

6

מניחים את הבייגלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה. מתפיחים במקרר במשך 4־5 שעות. מוציאים את הבייגלה מהמקרר כחצי שעה לפני האפייה.

7

מחממים תנור ל־220 מעלות.

8

אופים את הבייגלה כ־20 דקות עד הזהבה יפה.