מתכון

מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי

נובמבר 2019
2 דירוגים
מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
מרק אפונה, עלי צנונית ולימון פרסי של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

הלימון הפרסי הוא מהצד של הסבתא הפרסייה שלי והג’עלה שמפזרים בסוף מגיע מהמושב התימני שאני חיה בו כיום

הסבתא הבלגית שלי הייתה עושה מרק מעלים שנשארו מחיתוך של ירקות: עלים חיצוניים של חסה, עלי צנונית וכדומה. כל ארוחה אצלה הייתה מתחילה מכזה מרק. 

ללא היוגורט המרק הוא טבעוני

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר. מקלפים ירקות, חותכים גס ושמים במים. שוברים לימון פרסי, מנקים מגרעינים ומוסיפים לסיר יחד עם מלח, פלפל ואפונה יבשה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהאפונה מתרככת. מוסיפים עלי צנונית ומבשלים 10 דקות נוספות.

2

מוסיפים מיץ לימון לסיר וטוחנים למרק סמיך. מעבירים את המרק במסננת כדי להיפטר מהסיבים. יוצקים לקערות הגשה ואם רוצים מעטרים בג'עלה (או שקדי מרק או קרוטונים) ומעט יוגורט.