מתכון

מרק דלעת כתום

יוני 2017
4 דירוגים
מרק דלעת. צילום: דניאל לילה
מרק דלעת. צילום: דניאל לילה

מרק דלעת סמיך ועשיר שמתבשל עם ירקות שורש ותבלינים עם ריח מהפנט. כל הטוב הזה מוגש תוך חצי שעה לקעריות

את הדלעת מטגנים-מקרמלים בחמאה חומה, מבשלים עם ירקות שורש, ציר עוף ותבלינים ארומטיים וטוחנים למחית בכתום מפתה. מגישים עם קוביות קטנטנות של דלעת מטוגנת למשחקי מרקם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבוקה גרני:

למרק:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבוקה גרני:

1

מסדרים את כל החומרים בכלי רשת ייעודי או בפד גזה קשור בחוט בישול.

מכינים את המרק ומגישים:

2

מאדים בצל, כרישה, סלרי ושום במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב כ-12 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים. מדי פעם מערבבים.

3

ממיסים בסיר נפרד את יתר החמאה ומחממים כ-3 דקות על להבה גבוהה עד שהיא הופכת חומה. מוסיפים דלעת ומבשלים תוך ערבוב על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהדלעת מתחילה להתקרמל.

4

שומרים כ-2 כוסות מהדלעת המקורמלת בצד להגשה ואת השאר מוסיפים לסיר עם הירקות. יוצקים ציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים בוקה גרני, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.

5

יוצקים לקערות הגשה, מעטרים בקוביות דלעת מקורמלות בחמאה חומה ומגישים.