מתכון

מרק חובזה

ינואר 2019
6 דירוגים
מרק חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
מרק חובזה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

המתכון נפוץ בעיקר באזורים שבהם תקציב שמן הזית בבית דל ומחושב, אבל התוצאה חמה, מנחמת וטעימה להפליא

להעשרת טעמי המנה משתמשים בצירים כבסיס: מתכון לציר עוף של ארז קומרובסקי, מתכון לציר ירקות של איתן ונונו.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרק

לנטיפי בצק

להגשה

למרק

לנטיפי בצק

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: לשים את מרכיבי נטיפי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק, שמים בקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד.

2

מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים שום וכוסברה ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים ציר, מלח ופלפל ומרתיחים.

3

מגררים את הבצק בעזרת פומפייה לתוך הסיר. מוסיפים עלי חובזה וממשיכים לבשל כ־10 דקות על אש קטנה. מתקנים תיבול. מגישים חם עם פלחי לימון ופלפל ירוק חריף קצוץ.