מתכון

מרק מיסו מהיר עם טופו ותרד

כל מי שאוהב להתחיל את ארוחת הסושי שלו עם קערת מיסו יאהב את המרק הזה - עם אותם טעמים אהובים, אבל עם קצת יותר תוכן

4,891 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
מרק מיסו עם טופו ותרד של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)
מרק מיסו עם טופו ותרד של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב)

שימו לב: מרגע שהוספתם את המיסו חשוב שהמרק לא יגיע לרתיחה, כיוון שמיסו הוא חומר חי ותוסס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר

למרק

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מים, אצה ובוניטו (אם משתמשים) ומבשלים 5 דקות למיצוי הטעם.

2

מוסיפים כרשה, טופו ותרד ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש.

3

מוסיפים מיסו דרך מסננת קטנה ומערבבים בכף עץ, כדי שלא ייווצרו גושים בתחתית הסיר

4

מגישים חם בצלחות קטנות ועמוקות.

תוספות אפשריות למיסו: ג‘ינג‘ר מגורר, שיטאקי פרוסות, שעועית ירוקה, אפונה, צנון מגורר, גזר מגורר. את כל אלה מוסיפים בשלב ההגשה.

באותה שיטה מכינים:

  • מיסו עם עוף מוסיפים למרק 150 גרם פיסות חזה עוף יחד עם הכרישה והתרד.
  • מיסו עם בקר מוסיפים למרק 150 גרם פיסות שייטל או סינטה בקר יחד עם הכרישה והתרד.
  • מיסו עם סלמון מוסיפים למרק 150 גרם פיסות סלמון יחד עם הכרישה.