מתכון

מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד

פברואר 2020
3 דירוגים
מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מרק ירקרק בהשראת המטבח ההודי, יש בו חמיצות מעודנת, אבל כדאי להעצים אותה עם אקסטרה לימון סחוט טרי בהגשה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה עדשים ומים בסיר גדול. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ- 30 דקות או עד שהעדשים מתנפחות, צבען דוהה והן מתרככות. מכבים את האש.

2

מחממים במחבת שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, דלעת, תרד, ג’ינג’ר, משחת קארי, מלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתרד קמל.

3

מעבירים את תערובת הדלעת והתרד לסיר עם העדשים ומערבבים. מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות על להבה בינונית-נמוכה או עד שהעדשים והירקות רכים.

4

טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה לפני שמסירים מהכיריים.

5

מגישים עם חצאי לימונים.