מתכון

מרק עוף ובוטנים אסייתי

מרק מנחם ועשיר, המבוסס על מרק עוף מתובל בחמאת בוטנים, ליים וקארי אדום

אוקטובר 2020
מרק עוף ובוטנים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מרק עוף ובוטנים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מגישים עם רצועות של ירקות חיים, שמתרככים מעט מהמגע עם חום המרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה מרק עוף עם תבלינים, ליים, חמאת בוטנים וקארי. מערבבים ואם נדמה שהמרקם "שבור", מערבלים בעזרת מוט ריסוק עד שנוצר מרק חלק וקטיפתי.

2

בינתיים צולים חזה עוף במחבת פסים לוהטת עם שמן כ-6-4 דקות מכל צד. מכסים ומניחים לצינון למשך 10 דקות. פורסים דק.

מגישים

3

מניחים בכל קערית 3 פרוסות חזה עוף צלוי, נבטים, גזר ובצל ירוק. יוצקים מעל מרק רותח ומקשטים בכוסברה.