מתכון

מרק פטריות וערמונים

ינואר 2020
4 דירוגים
מרק פטריות וערמונים של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
מרק פטריות וערמונים של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

מרק קרמי מפטריות, ערמונים ועשבים עם טעמים מורכבים ומתיקות עדינה. אלגנטי ומרשים ובמינימום עבודה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (רצוי סיר ברזל יצוק), מוסיפים בצל ומטגנים כ-15 דקות מעל להבה בינונית נמוכה עד שהבצל שחום. מידי פעם מערבבים.

2

מוסיפים שום, מערבבים ומוסיפים ארטישוק ירושלמי, מטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים פטריות. מטגנים את הפטריות כ-4 דקות עד שהן משחימות ומקבלות סימני חריכה עדינים ומוסיפים את הערמונים.

3

מוסיפים ציר ומשלימים עם מים עד לכיסוי של כל תכולת הסיר ועוד כ-1 ס"מ מעליו. אם לא משתמשים בציר פשוט מוסיפים מים עד כיסוי.

4

מוסיפים פטרוזיליה ושמיר, מגביהים להבה ומביאים את המרק לסף רתיחה (בעבוע עדין) מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 25 דקות, מידי פעם מערבבים.

5

מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל אגוז מוסקת וג'ינג'ר ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.

6

מצננים מעט את המרק וטוחנים (לא חובה) במוט ריסוק ידני.

להגשה

7

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים פטריות ומטגנים 4 דקות עד שצבען מתכהה. שוברים את הערמונים גס.

8

מחממים את המרק, מוסיפים פטריות מטוגנות, שברי ערמונים ופטרוזיליה.

מרק פטריות וערמונים של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח