מתכון

מרק שעועית, כרוב וקייל

פברואר 2019
2 דירוגים
מרק שעועית, כרוב וקייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מרק שעועית, כרוב וקייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

הכרוב הלבן המוכר והקייל, עלים מחוספסים וארוכים, נפגשים בתוך מרק חורפי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית במים כשעה עד שהיא רכה אך לא מתפרקת. מסננים.

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל וכרשה עד הזהבה. מוסיפים שום, פלפל צ'ילי אדום, פפריקה גסה, עגבניות, סלרי ואת השעועית ומבשלים כ־5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים כרוב ומים חמים ומערבבים. מבשלים כשעה על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.

3

לקראת סוף הבישול מוסיפים עלי קייל. מגישים עם מעט לימון סחוט ושמן זית.