מתכון

מרק שעועית, כרוב וקייל

הכרוב הלבן המוכר והקייל, עלים מחוספסים וארוכים, נפגשים בתוך מרק חורפי

8,474 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מרק שעועית, כרוב וקייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מרק שעועית, כרוב וקייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית במים כשעה עד שהיא רכה אך לא מתפרקת. מסננים.

2

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל וכרשה עד הזהבה. מוסיפים שום, פלפל צ'ילי אדום, פפריקה גסה, עגבניות, סלרי ואת השעועית ומבשלים כ־5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים כרוב ומים חמים ומערבבים. מבשלים כשעה על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.

3

לקראת סוף הבישול מוסיפים עלי קייל. מגישים עם מעט לימון סחוט ושמן זית.