החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומטגנים.
2
מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מעט מזהיב.
3
מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
4
מוסיפים את קמח העדשים ומערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושי קמח.
5
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
6
מוסיפים את התרד ומלח לפי הטעם. מניחים לתרד להתבשל על אש בינונית-נמוכה.
7
כאשר המרק מגיע לרתיחה מורידים מהאש ומניחים למרק להצטנן.
8
מוציאים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים הכל לעיסה חלקה. טועמים ומשפרים תיבול.
הצעת הגשה
9
למרק חלבי ניתן לקשט בגבינת פאניר מגוררת או בפלפל גרוס.