מתכון

מרק תרד הודי

מרק תרד, בדיוק כמו שאוכלים בהודו. ניתן לבחור האם להשאירו טבעוני או לפזר עליו גבינת פאניר מגוררת

דצמבר 2018
מרק תרד טרי של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק תרד טרי של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומטגנים.

2

מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שהוא מעט מזהיב.

3

מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

4

מוסיפים את קמח העדשים ומערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושי קמח.

5

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

6

מוסיפים את התרד ומלח לפי הטעם. מניחים לתרד להתבשל על אש בינונית-נמוכה.

7

כאשר המרק מגיע לרתיחה מורידים מהאש ומניחים למרק להצטנן.

8

מוציאים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים הכל לעיסה חלקה. טועמים ומשפרים תיבול.

הצעת הגשה

9

למרק חלבי ניתן לקשט בגבינת פאניר מגוררת או בפלפל גרוס.