מתכון

סינייה בורגול

יוני 2019
2 דירוגים
סינייה בורגול של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סינייה בורגול של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

במהלך האפייה הטחינה מקבלת מעטה שזוף וטעים להפליא. השילוב בינה לבין מלית הבשר העסיסית והבסיס הפריך פשוט נהדר

המנה הזו נולדה מחיבור של שתי מנות מהמטבח הערבי. הראשונה והמוכרת יותר היא סינייה בשר עם מעטה טחינה. השנייה היא קובה בסינייה — קובה שטוחה (שאופים במגש כמו של סינייה) והיא מורכבת מתחתית בורגול, מלית בשר טחון ושכבת בורגול נוספת מעל. במנה הזאת שילבתי בין בסיס בורגול פריך לטופינג של טחינה.

להכנת המתכון הצטיידו בתבנית קפיצית בקוטר 24-22 ס"מ.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת הבשר

לתחתית בורגול

למעטה הטחינה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים בורגול בקערה, ממלאים במים רותחים עד כיסוי ומשרים כשעה עד שהמים צוננים. מסננים וסוחטים.

2

מחממים 4 כפות שמן זית במחבת ומטגנים בצלים כ-7 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים בשר טחון ושומן כבש ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מפורר, אפרפר וללא נוזלים. מעבירים את הבשר לקערה, מוסיפים צנוברים, תבלינים, נענע ופלפל חריף, מערבבים ומצננים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את יתרת שמן הזית, בורגול, קמח, סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. משמנים את התבנית ומשטחים את תערובת הבורגול כך שהיא מגיעה עד מחצית מגובה השוליים. מסדרים על התחתית עגבניות ומפזרים מעל שום וכוסברה. מפזרים את הבשר מעל ודוחסים אותו מעט (הבשר אמור לעבור את גובה הבורגול). מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות.

4

בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה מים קרים עם טחינה עד לקבלת מרקם נוזלי אך לא מימי. מתבלים במלח ולימון. יוצקים את הטחינה על הבשר בשכבה אחידה ואופים כ-20 דקות ללא כיסוי עד שהטחינה מתייצבת ומזהיבה.

5

מצננים מעט, מחלצים את המנה מהתבנית, מפזרים צנוברים, שקדים או פיסטוקים (אפשר גם את כולם) ומגישים.

להכנה מראש

6

אפשר להכין את המנה עד שלב יציקת הטחינה כיומיים מראש ולשמור במקרר.