מתכון

סלט חרשף ירושלים אביבי

מאי 2021
סלט חרשף ירושלים אביבי של השף עזרא קדם | צילום: שני בריל
סלט חרשף ירושלים אביבי של השף עזרא קדם | צילום: שני בריל

מנה שמושפעת מהטרואר סביבי ומכילה רבים מכוכבי העונה: שום ירוק, פול, אפונה וכמובן חרשף.

הטיפול בחרשף שאול מהטיפול בארטישוק במטבח האיטלקי – הבישול במי מלח ולימון מרכך את גבעולי החרשף ומבטל את הצורך בקילוף. לחרשפים מוסיפים ירקות חיים, שנכבשים בעדינות במיץ לימון, והסלט שמתקבל הוא רב תכליתי – נשמר במקרר כמה ימים, מצוין מעל דג צלוי או נתח בשר קר ומעולה גם כרוטב לפסטה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעיטור (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסירים את בסיס ראש החרשף, מפרקים לגבעולים נפרדים ומסירים את העלים.

2

חוצים את גבעולי החרשף לאורכם ומעבירים אותם לסיר גדול עם שפע מי מלח וכף מיץ לימון. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. אחרי הרתיחה מנמיכים להבה לבינונית־נמוכה ומבשלים 40 דקות (בסיר מכוסה). אחרי 40 דקות מוציאים גבעול ובודקים: אם הגבעול נחתך בקלות בעזרת סכין מטבח הגבעולים מוכנים, אם לא – מבשלים כמה דקות נוספות.

3

מסננים את גבעולי החרשף ומעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים שוב ומניחים מעל מגבת מטבח לייבוש.

4

חותכים את גבעולי החרשף לפרוסות דקות ומעבירים לקערה רחבה. מוסיפים לפתות, פול, אפונה, שום וצ'ילי קצוץ, ומרוקנים את תכולת חצאי העגבניות לתוך הקערה (מיץ וזרעים בלבד). מתבלים במיץ הלימון שנותר, שמן זית, חומץ, מלח, פלפל שחור, קליפת לימון, כמון וכורכום, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה עמוקה. מפזרים פרחי חרדל ומגישים.