מתכון

סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש

מרץ 2020
3 דירוגים
סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

על הסלט הירוק הסטנדרטי העמסנו סמליות חגיגית, והוא רק הרוויח מזה: לוביה שעליה מברכים בחג וגם תפוחים צלויים בדבש

אם רוצים קצת פחות מתוק, גם תפוחים טריים באים בחשבון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסלט

לוויניגרט תפוזים ודבש

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את התפוחים והירוקים

2

מערבבים פלחי תפוחים עם חמאה מומסת ודבש ומסדרים בתבנית אפייה.

3

צולים 20 דקות עד שמזהיבים יפה ומצננים.

4

חולטים שעועית ירוקה, לוביה ופרוסות זוקיני במי מלח רותחים דקה-שתיים. מעבירים מייד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים ומצננים.

מכינים ויניגרט

5

מערבלים את כל המרכיבים למעט השמן בבלנדר או במעבד מזון. מזלפים שמן לאט מבעד לפתח היציקה ומערבלים עד לקבלת אמולסיה. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.

להגשה

6

מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה, מוסיפים 2/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים. מוסיפים עוד אם יש צורך.