בין אינספור הגרסאות שיש לסלט קפרזה, הטייק אוף הזה הוא אחת מהמוצלחות. המפגש של העגבניות עם האש מוציא מהן איכויות מענגות וטעמים בועטים, שמשתלבים הרבה יותר טוב עם גבינת פטה דעתנית ומחוספסת.
מתוך "ספר הטאבון". לרכישה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים טאבון ל־350־400 מעלות (טמפרטורת רצפה).
2
מסדרים 3 סוגי פלחי עגבניות במחבת גדולה ושטוחה מתאימה לטאבון, כשהחלק החתוך פונה מעלה.
3
יוצקים 2 כפות שמן זית ומתבלים ב־1/2 כפית מלח ו־1/2 כפית פלפל.
4
צולים 4־5 דקות בטאבון באש חיה, עד שהעגבניות חומות־זהובות. מוציאים מהטאבון ומניחים לצינון חצי שעה.
5
מרכיבים את הסלט ומגישים: מסדרים את העגבניות הצלויות ברישול על צלחת או מגש גדולים ומפזרים ביניהן עלי ארוגולה ובזיליקום. מתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם, מפוררים למעלה פטה, יוצקים עוד 2 כפות שמן זית ומגישים