מתכון

סלט עגבניות צלויות בטאבון עם פטה ועשבים

סלט שמשלב כמה סוגים של עגבניות שעוברות צלייה עם גבינת פטה איכותית

אפריל 2023
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

בין אינספור הגרסאות שיש לסלט קפרזה, הטייק אוף הזה הוא אחת מהמוצלחות. המפגש של העגבניות עם האש מוציא מהן איכויות מענגות וטעמים בועטים, שמשתלבים הרבה יותר טוב עם גבינת פטה דעתנית ומחוספסת.

מתוך "ספר הטאבון". לרכישה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים טאבון ל־350־400 מעלות (טמפרטורת רצפה).

2

מסדרים 3 סוגי פלחי עגבניות במחבת גדולה ושטוחה מתאימה לטאבון, כשהחלק החתוך פונה מעלה.

3

יוצקים 2 כפות שמן זית ומתבלים ב־1/2 כפית מלח ו־1/2 כפית פלפל.

4

צולים 4־5 דקות בטאבון באש חיה, עד שהעגבניות חומות־זהובות. מוציאים מהטאבון ומניחים לצינון חצי שעה.

5

מרכיבים את הסלט ומגישים: מסדרים את העגבניות הצלויות ברישול על צלחת או מגש גדולים ומפזרים ביניהן עלי ארוגולה ובזיליקום. מתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם, מפוררים למעלה פטה, יוצקים עוד 2 כפות שמן זית ומגישים