מתכון

סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול

5 דירוגים
סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה
סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה

מנה צמחונית שהיא ארוחה שלמה

לסלט טבעוני- אפשר להחליף את היוגורט בטחינה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים בצל, גזר, סלרי ושום 6-5 דקות עד השחמה.

2

מוסיפים עדשים, עלה דפנה וכמון, יוצקים מים עד 3 ס”מ מעל גובה העדשים ומכסים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25 דקות או עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

3

מסננים את העדשים ונפטרים מהירקות. מצננים את העדשים לטמפ’ החדר ומעבירים לקערה.

4

מערבבים את העדשים עם לימון כבוש, שקדים קלויים, פלפל חריף, עשבי תיבול ועגבנייה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.

5

מגישים בטמפ’ החדר לצד יוגורט עיזים. היוגורט צריך ללוות את הסלט — לא להטביע אותם.