מתכון

סלט קולסלואו מפפאיה ירוקה

יוני 2019
2 דירוגים
סלט קולסלואו מפפאיה ירוקה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט קולסלואו מפפאיה ירוקה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

את הטאץ’ האסיאתי המנה הזו מקבלת מהפפאיה הירוקה ומהרוטב המתקתק, שמכיל רוטב דגים, סויה, סוכר ושמן שומשום

באירוע הראשון שלי בקייטרינג “פוד ארט” הוצבתי בעמדת הגריל, ובידיים רועדות הכנתי למר ריצ’רד גיר ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו לצד סלט קולסלואו אסיאתי. מיותר לציין שעד אותו יום בקושי ידעתי מה זה קולסלואו, ודאי לא בגרסתו האסיאתית. ריצ’רד גיר אהב את המנה ויותר חשוב: השף שלי ירון קסטנבוים אהב אותה גם. אני ממליץ להכין כמות כפולה של רוטב — הוא נשמר יפה במקרר ועובד נהדר כשהוא חם על ירקות ירוקים (כמו ברוקולי) ואחרי צינון גם עם סלט חסה פשוט.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לסלט

1

חותכים פפאיה, כרוב, גזרים ושאלוט לרצועות דקיקות ככל האפשר (ז’וליינים). מעבירים לקערה ומוסיפים נענע, אפונה סינית ושומשום.

לרוטב

2

שמים סוכר במחבת על להבה בינונית וממיסים לקרמל זהוב (כ-5 דקות). מוסיפים רוטב דגים, חומץ וסויה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות להסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

3

מערבבים את הרוטב היטב, מוסיפים שמן שומשום ומערבבים שוב.

4

וצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים.

5

גיוונים: אם לא הצלחתם להשיג פפאיה ירוקה, השתמשו בקולרבי, שייתן טקסטורה דומה (אם כי טעם שונה), או פשוט השמיטו אותה והגדילו את כמויות הכרוב והגזר.