מתכון

סלט שורש סלרי, שום ירוק ודבש

שורש הסלרי הצרוב הוא אחד מהירקות הזנוחים ביותר שיש לנו

מרץ 2020
סלט שורש סלרי, שום ירוק ודבש של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט שורש סלרי, שום ירוק ודבש של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

באירופה ראשי הסלרי מגיעים לגדלי ענק ומשתמשים בהם בדרכים רבות. כשמחברים אותו עם שום ירוק, פרחי חרדל ודבש – יש לכם טעם של אביב, אופטימיות לשמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות. קוטמים את החלק העליון של שורשי הסלרי (החיבור בין השורש לגבעולים), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים שעה ורבע (תלוי בגודל שלהם, עד ריכוך).

2

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וקולפים. פורסים לשמיניות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את יתר החומרים ומגישים.