מתכון

סלט שורש סלרי, שום ירוק ודבש

שורש הסלרי הצרוב הוא אחד מהירקות הזנוחים ביותר שיש לנו

12,731 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט שורש סלרי, שום ירוק ודבש של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט שורש סלרי, שום ירוק ודבש של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

באירופה ראשי הסלרי מגיעים לגדלי ענק ומשתמשים בהם בדרכים רבות. כשמחברים אותו עם שום ירוק, פרחי חרדל ודבש – יש לכם טעם של אביב, אופטימיות לשמה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות. קוטמים את החלק העליון של שורשי הסלרי (החיבור בין השורש לגבעולים), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים שעה ורבע (תלוי בגודל שלהם, עד ריכוך).

2

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וקולפים. פורסים לשמיניות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את יתר החומרים ומגישים.