מתכון

עוגיות שקדים ממכרות

פברואר 2020
1 דירוגים
עוגיות שקדים ממכרות של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין
עוגיות שקדים ממכרות של נטלי לוין, מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית". צילום: טל סיון צפורין

עוגיות שקדים שהן אסון לדיאטה בעיקר כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן: חמאתיות, עשירות ונמסות בפה. ראו הוזהרתם

העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה עד 10 ימים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־165 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, מלח, אבקת סוכר, תמצית וניל, קליפת לימון וחלב ומערבבים לתערובת אוורירית וקרמית.

3

בעזרת מרית מנקים את דופנות המיקסר ומוסיפים את שקדים טחונים, קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים במהירות נמוכה רק עד שמתקבלים גושי בצק גדולים ואחידים.

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים לכדור בצק. קורצים מהבצק כדורים קטנים בגודל אגוז מלך ומעצבים לצורת סהר. מניחים בתבנית ומשאירים רווח היקפי של 1־2 ס”מ בין העוגיות.

5

אופים 12־15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות אך עדיין בהירות מאוד. מצננים לחלוטין לפני שבוזקים מעל אבקת סוכר.

מתוך ספר הבישול "הכי טעים בבית" של נטלי לוין, בעלת הבלוג המצליח עוגיו.נט.

"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין
"הכי טעים בבית", ספר האפייה של נטלי לוין. צילום: טל סיון צפורין