מתכון

עוגת פרג ואגסים

האגסים מבטיחים מרקם עסיסי וכמובן גם מוסיפים טעם

דצמבר 2018
עוגת פרג ואגסים של מיקי שמו. צילום: shutterstock
עוגת פרג ואגסים של מיקי שמו. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

2

מערבלים חמאה ומחצית מהסוכר (3/4 כוס) בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים חלמונים אחד-אחד, עד שהם נבלעים בתערובת.

3

מקציפים חלבונים ותמצית וניל עם שאר הסוכר (3/4 כוס) בקערת מיקסר כ-5 דקות עד לקבלת קצף יציב.

4

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החמאה, מקפלים פנימה קמח מצה, אבקת אפייה, שוקולד מגורר ופרג ולבסוף את האגסים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.

5

אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

6

מאחסנים כ 4 ימים בכלי אטום מחוץ למקרר.