מתכון

עוגת שוקולד לבן ומסקרפונה

ינואר 2016
4 דירוגים
עוגת שוקולד לבן ומסקרפונה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
עוגת שוקולד לבן ומסקרפונה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

עוגה צחורה וחגיגית בעיטור גנאש שוקולד לבן

גיוונים:
• במקום פתי בר אפשר להשתמש בעוגיות לוטוס או עוגיות חמאה.
• אפשר גם להחליף את העוגיות בכמות זהה של עוגיות אוריאו, ואז מורידים את כמות החמאה בבסיס ל-50 גרם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

לבלילת העוגה:

לגנאש:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

מכינים את הבסיס

2

מרסקים ביסקוויטים לפירורים דקים ומערבבים עם חמאה מומסת. משטחים בתבנית ומעבירים למקרר או למקפיא לכשעה עד שהבסיס מתמצק.

מכינים את בלילת הגבינה

3

ממיסים שוקולד לבן על בן מארי או במיקרוגל. מצננים מעט.

4

בינתיים טורפים יחד מסקרפונה וגבינת שמנת עד לקבלת מרקם חלק. מקפלים את השוקולד המומס לתערובת הגבינות.

5

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד והגבינות.

6

יוצקים את העוגה לתבנית ומעבירים למקרר למשך לילה. העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.

מצפים את העוגה בגנאש, מעטרים ומגישים

7

מחממים את החומרים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס. מערבבים בעזרת לקקן לקבלת תערובת חלקה ומבריקה ויוצקים על העוגה. אם רוצים מעטרים את העוגה המוכנה בשוקולד לבן מגורר.