מתכון

עוגת שוקולד, שקדים, שמן זית ומרציפן

פברואר 2019
8 דירוגים
עוגת שוקולד, שקדים, שמן זית ומרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עוגת שוקולד, שקדים, שמן זית ומרציפן של רינת צדוק. צילום: שני בריל

עוגת שוקולד נימוחה ורכה ללא גלוטן. העוגה מתאימה מאוד לחגים, והיא יכולה להיות גם פרווה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה שקדים טחונים עם מלח וסודה לשתייה.

2

מערבבים בקערית קקאו עם מים רותחים, אספרסו וברנדי ומניחים בצד לקירור. מקציפים ביצים עם סוכר וסירופ מייפל עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים שמן זית בזרם איטי.

3

מקפלים את הקצף לתערובת הקקאו באיטיות, מוסיפים את השקדים ומערבבים.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 35־40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא לח עם מעט פירורים.

5

מרדדים את המרציפן לקוטר העוגה ומניחים אותו עליה.

6

מכינים את הציפוי: ממסים שוקולד בבן מארי, מחממים את חלב השקדים או השמנת ומערבבים את שניהם עד לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם על העוגה.