מתכון

עוגת תמרים ושקדים מקורמלים

עם בסיס קרמי מתמסר וטופינג של שקדים מקורמלים ופריכים, העוגה הזאת תכבוש גם את מי שלא מתלהב מחטיפי תמרים

1,364 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
עוגת תמרים ושקדים מקורמלים של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת תמרים ושקדים מקורמלים של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן

אל תוותרו על תוספת המאלדון בהגשה; בלעדיו העוגה עלולה להיות מתוקה מדי, ואיתו יש קונטרה מלוחה נעימה, שהופכת את העוגה לממכרת. הכמות מספיקה לתבנית בקוטר 20־22 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת תמרים

לשכבת שקדים

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים שכבת תמרים

2

מפזרים בתבנית גרעיני חמניה וקשיו וקולים כ־8 דקות עד הזהבה.

3

טוחנים במעבד מזון בפולסים את גרעיני החמניה והקשיו, תמרים, מלח, וניל ומים (או חלב צמחי) לתערובת במרקם אחיד וגס.

4

משטחים את תערובת התמרים בתבנית, מניחים מעל ניילון נצמד ומהדקים בעזרת כוס. מעבירים למקפיא.

מכינים שכבת שקדים

5

מחממים מחבת רחבה וקולים על להבה נמוכה שקדים, דבש או מייפל, מלח, וניל ופלפל תוך כדי ערבוב כ־20 דקות, עד שהשקדים מתקרמלים.

6

יוצקים את תערובת השקדים על הקלתית הקרה ומשטחים היטב. מפזרים שבבי מלח מאלדון ומשאירים בחוץ עד שהעוגה מתייצבת. אפשר לשמור במקרר עד 10 ימים.