מתכון

עיג׳ה דגים ומטבוחה צלויה של שף תומר אגאי

מתחשק לכם לגוון את חגיגות על האש? רוצו להכין את קציצות הדגים של תומר אגאי

אפריל 2017
צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל
צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

המתכון מוגש עם מטבוחה צלויה, גרסה מהירה של מטבוחה מירקות צלויים, שהתיבול הכמעט יחיד בה הוא טעמי החריכה מהגריל.מהחומרים שכאן תוכלו להכין צנצנת בנפח של כ-500 מ"ל. שימו לב שהקציצות זקוקות לכשעתיים במקרר. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למטבוחה צלויה

אופן ההכנה

1

‏ מערבבים את כל החומרים ולשים כ-5 דקות לתערובת אחידה ומעט דביקה.

2

יוצרים קציצות של כ-40 גרם (מעט קטנות יותר מכדור טניס), מניחים במגש או בקופסה בשכבות (שביניהן מפריד נייר אפייה) ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

מכינים מטבוחה צלויה:

3

צולים 7 עגבניות בשלות ואדומות על הגריל כ-15 דקות. מדי פעם מסובבים אותן כדי שייצלו באופן אחיד. צולים באותו אופן ראש שום על קליפתו ופלפל צ'ילי ירוק, שזקוק רק לכ-7 דקות צלייה.

4

קולפים את העגבניות והצ'ילי הצלויים, נפטרים מהגרעינים של הצ'ילי וקוצצים. חוצים את ראש השום, אוחזים בחלק המכוסה קליפה וסוחטים את השיניים הארוכות ישר לקערה עם העגבניות.

5

מוסיפים 3 כפות שמן זית ו-4 כפות מיץ לימון, ממליחים ומערבבים. מעבירים לצנצנת או לקופסת פלסטיק, יוצקים שמן לכיסוי, אוטמים ושומרים במקרר עד יומיים.

6

 צולים את הקציצות 2 דקות מכל צד על החלק החם של הגריל, מגישים על מטבוחה.