מתכון

עיג׳ה דגים ומטבוחה צלויה של שף תומר אגאי

אפריל 2017
1 דירוגים
צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל
צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

מטבוחה צלויה

גרסה מהירה של מטבוחה מירקות צלויים, שהתיבול הכמעט יחיד בה הוא טעמי החריכה מהגריל. כך מכינים צנצנת בנפח של כ-500 מ"ל:

  1. צולים 7 עגבניות בשלות ואדומות על הגריל כ-15 דקות. מדי פעם מסובבים אותן כדי שייצלו באופן אחיד.
  2. צולים באותו אופן ראש שום על קליפתו ופלפל צ'ילי ירוק, שזקוק רק לכ-7 דקות צלייה.
  3. קולפים את העגבניות והצ'ילי הצלויים, נפטרים מהגרעינים של הצ'ילי וקוצצים.
  4. חוצים את ראש השום, אוחזים בחלק המכוסה קליפה וסוחטים את השיניים הארוכות ישר לקערה עם העגבניות.
  5. מוסיפים 3 כפות שמן זית ו-4 כפות מיץ לימון, ממליחים ומערבבים. מעבירים לצנצנת או לקופסת פלסטיק, יוצקים שמן לכיסוי, אוטמים ושומרים במקרר עד יומיים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

‏ מערבבים את כל החומרים ולשים כ-5 דקות לתערובת אחידה ומעט דביקה.

2

יוצרים קציצות של כ-40 גרם (מעט קטנות יותר מכדור טניס), מניחים במגש או בקופסה בשכבות (שביניהן מפריד נייר אפייה) ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

3

 צולים את הקציצות 2 דקות מכל צד על החלק החם של הגריל.

4

מגישים על מטבוחה צלויה (מתכון למטה).