המתכון מוגש עם מטבוחה צלויה, גרסה מהירה של מטבוחה מירקות צלויים, שהתיבול הכמעט יחיד בה הוא טעמי החריכה מהגריל.מהחומרים שכאן תוכלו להכין צנצנת בנפח של כ-500 מ"ל. שימו לב שהקציצות זקוקות לכשעתיים במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למטבוחה צלויה
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל החומרים ולשים כ-5 דקות לתערובת אחידה ומעט דביקה.
2
יוצרים קציצות של כ-40 גרם (מעט קטנות יותר מכדור טניס), מניחים במגש או בקופסה בשכבות (שביניהן מפריד נייר אפייה) ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
מכינים מטבוחה צלויה:
3
צולים 7 עגבניות בשלות ואדומות על הגריל כ-15 דקות. מדי פעם מסובבים אותן כדי שייצלו באופן אחיד. צולים באותו אופן ראש שום על קליפתו ופלפל צ'ילי ירוק, שזקוק רק לכ-7 דקות צלייה.
4
קולפים את העגבניות והצ'ילי הצלויים, נפטרים מהגרעינים של הצ'ילי וקוצצים. חוצים את ראש השום, אוחזים בחלק המכוסה קליפה וסוחטים את השיניים הארוכות ישר לקערה עם העגבניות.
5
מוסיפים 3 כפות שמן זית ו-4 כפות מיץ לימון, ממליחים ומערבבים. מעבירים לצנצנת או לקופסת פלסטיק, יוצקים שמן לכיסוי, אוטמים ושומרים במקרר עד יומיים.
6
צולים את הקציצות 2 דקות מכל צד על החלק החם של הגריל, מגישים על מטבוחה.