מתכון

פאי בננה נוטלה

דצמבר 2018
2 דירוגים
פאי בננה נוטלה של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
פאי בננה נוטלה של ברק כהן. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

החיבור בין בננה לנוטלה אולי נשמע ילדותי, אבל כאן הטעמים הפשוטים מקבלים שדרוג מתוחכם יותר

שימו לב שלאחר הכנת הפאי הוא צריך להתייצב במקרר שלוש שעות לפחות.

לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק שוקולד פריך

לגנאש נוטלה

לקישוט

לבצק שוקולד פריך

לגנאש נוטלה

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים בצק שוקולד פריך

1

מערבלים את המרכיבים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית והדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית) ואופים אפייה עיוורת כ־20 דקות. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים. מסדרים את הבננות על הבצק.

מכינים את הגנאש

3

מרתיחים שמנת וסירופ תירס בסיר. מוסיפים שוקולד ונוטלה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל גנאש חלק ואחיד. מוזגים את הגנאש על הקלתית עם הבננות ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות. מקשטים באגוזי לוז ובפניני שוקולד.