מתכון

פאי בריטי

1 דירוגים
פאי בריטי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
פאי בריטי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

בצק דניש כרוך ממולא בתערובת מתובלת של תפוחים ופירות יבשים. והשוס: קצפת לאבנה שמוסיפה רכות וחמצמצות

Mince Pie הוא מאכל מסורתי מהמטבח הבריטי – מאפה ממולא בתערובת של פירות יבשים קצוצים עם ליקרים ותבלינים. במתכון הזה נוזלי הבישול הופכים לסירופ סמיך שמעשיר מאוד את הטעם. הקצפת עם הלאבנה שמוגשת ליד מוסיפה רכות וחמצמצות לעידון המתיקות. 

הבצק של המאפה הוא בצק דניש כרוך. הכנתו מורכבת ודורשת זמן וסבלנות. כדי לקצר תהליכים אפשר להשתמש בבצק עלים או שמרים כרוך קנוי על בסיס חמאה. יישאר לכם עודף מהמלית; אפשר לשמור במקרר עד חודש או להגיש אותה על גלידה או יוגורט.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבצק דניש כרוך

לקצפת לאבנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מערבבים את כל המרכיבים בסיר גדול ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב 4־5 דקות עד שהסוכר והחמאה נמסים. מוסיפים רום, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה ומבשלים, תוך כדי ערבוב מתמיד, 35־40 דקות עד שהתפוחים רכים, הצימוקים שמנמנים והנוזל סמיך וסירופי. מעבירים לצנצנת, אוטמים ומעבירים למקרר ל־48 שעות לפחות ועד שבוע כדי לתת לטעמים להתמזג.

מכינים את הבצק

2

מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, סוכר, מלח, 40 גרם חמאה קרה, ביצה, חלב ושמרים 6־7 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד אך לא דביק (אפשר להוסיף חלב בהדרגה, כל פעם כף, כדי לרכך את הבצק במידת הצורך). מעבירים לקערה משומנת בחמאה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה במקרר.

3

מניחים את יתר החמאה (250 גרם) בין שני ניירות אפייה ומרדדים עם מערוך לקבלת ריבוע בגודל 8X8 ס”מ. עוטפים את ריבוע החמאה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־30־60 דקות.

4

מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים בעדינות לריבוע בגודל 12X12 ס”מ. מסירים את הניילון מריבוע החמאה ומניחים אותו במרכז הבצק בזווית של 45 מעלות כך שהוא נראה כמו יהלום בתוך הריבוע. מושכים את פינות הבצק למרכז החמאה וצובטים את הקצוות זה לזה כמו מעטפה. מקמחים קלות, הופכים את הבצק בעדינות ו”חובטים” על כולו עם מערוך כדי לרכך את החמאה.

5

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20x10 ס"מ ומקמחים קלות. מקפלים קצה קצר אחד של המלבן עד לרוחק שליש, ומקפלים את הקצה השני עד לקצה המקופל (כלומר, אין חפיפה ביניהם). מקפלים לחצי באותו כיוון. עוטפים את המלבן בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

6

מוציאים את הבצק מהמקרר ומסדרים כך שהצד הארוך של הבצק פונה כלפי מטה. מרדדים שוב את הבצק בעזרת מערוך מקומח קלות למלבן בגודל 20x10ס”מ וחוזרים על אותו הליך קיפול כמו קודם. עוטפים בניילון נצמד שוב ומצננים עד 24 שעות.

7

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן בגודל 30x20 ס"מ ובעובי של כ־1/2 ס”מ. קורצים מהבצק 8 עיגולים בקוטר 10 ס”מ. מסדרים את העיגולים בתבנית מאפינס משומנת, מניחים 2־3 כפות גדושות מהמלית במרכז כל מאפה (המילוי צריך להיות גבוה מחלקו העליון של המאפה מכיוון שהוא מצטמק בזמן האפייה) ומשהים בטמפרטורת החדר כ־60 דקות.

8

מחממים תנור ל־170 מעלות. אופים 25־30 דקות עד שהמאפים זהובים ופריכים.

מכינים קצפת לאבנה

9

מקציפים שמנת ולאבנה לקצפת רכה. מגישים עם המאפים.