מתכון

פאי תפוחים ומרציפן

פברואר 2020
1 דירוגים
פאי תפוחים ומרציפן של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
פאי תפוחים ומרציפן של רות אוליבר | צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

מוסיפים למלית מרציפן, שמעניק ניחוח עדין של שקדים

אני ואחותי הדבקנו לעוגה היפהפייה הזאת את השם "אגלי זהב", כי כאשר מוציאים אותה מהמקרר היא מתחילה להזיע, וטיפות זהובות נושרות מגבעות המרנג. זהו המתכון המקורי של אמא שלי, לא נגעתי בו, רק הוספתי למלית מרציפן, שמעניק ניחוח עדין של שקדים.

תבנית פאי בקוטר 24 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוחים

לקלתית

לשכבת הביניים

לקצף

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את התפוחים

2

שמים פרוסות תפוחים בקערה. מוסיפים חמאה מומסת, אבקת סוכר וקינמון ומערבבים. מפזרים את התפוחים בתבנית.

3

אופים 15-10 דקות עד שהתפוחים מתחילים להתרכך. משאירים את התנור פועל, מעבירים את התפוחים למסננת ומניחים מעל קערה. התפוחים יצטננו ויגירו נוזלים, שאותם שומרים להמשך.

מכינים את הקלתית ואופים

4

מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לפירורי בצק גדולים ולחים. מפזרים אותם על תחתית התבנית ומהדקים היטב לתחתית ולשוליים.

5

אופים כ-15 דקות להזהבה קלה ומצננים.

מרכיבים את שכבת הביניים וממשיכים באפייה

6

מחממים ריבה במיקרוגל כמה שניות עד שהיא נוחה למריחה ומורחים בשכבה אחידה על העוגה.

7

מרדדים מרציפן לעיגול בקוטר התבנית ומניחים על הריבה. מפזרים את התפוחים על המרציפן בשכבה אחידה ויוצקים 3-2 כפות מהנוזלים ששמרנו.

8

אופים כ-10 דקות עד שהתפוחים רכים כמעט לגמרי ומצננים.

מכינים קצף ומשלימים אפייה

9

מקציפים חלבונים עם סוכר כ-8 דקות לקצף יציב ומבריק.

10

מורחים את הקצף על העוגה בעזרת גב של כף תוך כדי שמושכים את הכף כלפי מעלה - כך נוצרות גבעות מרנג מזדקרות.

11

אופים כ-20 דקות עד שהקצף מזהיב ומצננים.

12

מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים ומחוץ למקרר - יומיים.