מתכון

פודינג לחם עם בננות ושקדים

דצמבר 2019
פודינג לחם עם בננות ושקדים של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פודינג לחם עם בננות ושקדים של עינב אזגורי | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

ברד פודינג הומצא כדי להחיות לחם ישן, אבל הוא היה כה טעים, שבמהרה זכה לוריאציות והפך למאכל שקונים עבורו לחם טרי

ואם כבר לחם טרי – רצוי חלה. ואם כבר חלה – למה לא בריוש? והנה טיפ קטן ומושחת: נסו למרוח את פרוסות החלה בקרם שקדים או להשתמש בבריוש ריקוטה או שקדים.

תבנית פיירקס או ברזל בגודל 27×33 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מניחים פרוסות חלה בתבנית עם הקראסט כלפי מעלה (הפרוסות צריכות "לעמוד" בתבנית) ונועצים ביניהן פרוסות בננות.

3

טורפים בקערה סוכר חום, חלב, שמנת, ברבן וביצים ויוצקים על פרוסות החלה שבתבנית. מוודאים שהלחם כולו רטוב מהתערובת - אם צריך מטביעים אותו מעט בבלילה, כדי שיכוסה היטב. מפזרים מעט סוכר חום ושקדים פרוסים.

4

אופים 45 דקות עד שפני המאפה זהובים.